Leden login

Welkom....



Leden pagina

Sitebezoek

Artikelen bekeken hits : 102847

ON LINE

Home | Afdrukken |
zaterdag 08 mei 2010 13:14

RAC-Twente is al 25 jaar geleden ontstaan en maakt als marshal vereniging deel uit van de organisatie van de Conrad Euregio Rally, welke elk jaar in het eerste weekend van november wordt verreden in de omgeving van Hengelo (Ov.). Een aantal (bestuurs)leden van de RAC-Twente zitten in het organisatiecommite van de Twenterally www.twenterally.nl Naast het organiseren van een rally, deel uitmakend van het RDO kampioenschap, ook de ClassicEuregiorally www.classiceuregiorally.nl en het Nederlands Short Rally kampioenschap ( voorheen Sprintkampioenschap)

 

Waarom lid worden?

De toegenomen populariteit van rallysport zorgt ervoor dat er steeds meer vrijwilligers nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Vooropgesteld is dat er wel benzine door je aderen moet stromen om je als vrijwilliger te storten in de wereld van de rallysport.

Beschik je echter over een dosis zelfvertrouwen,ken je je verantwoordelijkheid en  kun je tegen een regenbuitje, lage of hoge temperaturen en kun je goed omgaan met het publiek dat naar deze populaire sport komt kijken dan ben je onze man/vrouw.

 

Hoe is de vereniging RAC Twente ontstaan?

De RAC-Twente is ontstaan uit een groep Marshalls die namens een stichting  de proeven bemenste tijdens de verschillende rally’s van het Nationaal en Internationaal Nederlands Rallykampioenschap. Met name de het niet betrokken zijn van het bestuur bij deze groep officials heeft geleid tot de oprichting van RAC-Twente. Begin 2010 namen een paar van deze mensen het initiatief om wat meer structuur in deze groep aan te brengen en inspraak te geven aan haar leden. Zij richtten de RAC-Twente op. Sinds de oprichting is de club een officiële vereniging, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel; de naam is toen vastgesteld in RAC-Twente en opereert onder de vlag van de KNAF

Wat omvat de taak van een marshal?

Het RAC-Twente Marshal team is aanwezig tijdens alle Nederlandse rally evenementen. Dit doen we echter niet alleen, er zijn meerdere verenigingen in Nederland die het mogelijk maken dat er een rally georganiseerd kan worden. Tijdens een dergelijk evenement moet je toch al gauw denken aan een kleine 350 marshalls die de klassementsproeven, servicepark, parc ferme e.d. bemensen.

Tijdens een klassementsproef kan het werk bestaan uit de tijdcontrole, het fungeren als baanpost, starten van de auto’s, registreren van de gereden tijden etc etc. Dit doe je veelal met z’n tweeën en ben je vaak ook uitgerust met een mobilofoon of bakkie.

Als Marshal ben je de oren en ogen van de proevenchef ( die staat immers altijd bij de start), en rapporteer je onverwachte zaken van b.v. publiek dat lastig is en het rijden onveilig maakt, omwonenden die tussendoor naar huis willen of van huis gaan. Maar ook als een deelnemer een ongeval krijgt ben jij de eerste die het meld en bij de equipe ter plaatse komt. Je moet dus wel snel en goed reageren op dingen die kunnen gebeuren tijdens de rally.

 

Kan ik zomaar aan een klassementsproef staan?

Ja, dat kan maar doen we niet. De eerste keren zullen officials die al langer meedraaien in de vereniging je bij staan. Dit kan een official met een basis licentie zijn maar ook een hoofdofficial.

Naast de praktische ondersteuning is vanuit de KNAF het ook mogelijk ( en binnenkort vereist) dat je een licentie Basisofficial behaald. Dit is een licentie waarvoor een cursus van een dag wordt gegeven met afsluitend een toets waarin de lesstof aan de orde komt.

Vervolgens kun je na 2 jaar de licentie Hoofdofficial behalen, hierbij moet je wederom een dag een cursus volgen met afsluitend een toets. Met ingang van 2011 dien je aansluitend de licentie Rescue Marshal te behalen om een volledige licentie Hoofdofficial te behalen.

 

Wat verwacht het RAC-Twente Marshal team van een Marshal?

Hoewel het werk van de leden van de vereniging op vrijwillige basis gebeurt, verwacht het RAC-Twente Marshal team van haar leden dat zij zo veel mogelijk aanwezig zijn bij de rally’s waar het team een taak heeft. Daarnaast verwacht het RAC-Twente Marshal team een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel van haar leden. Een marshal is nou eenmaal mede verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens een snelheidsevenement.

Ben je na het lezen van bovenstaande enthousiast geworden meld je dan aan als lid. Dit kan via ons secretariaat: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Leden moeten overigens minimaal 16 jaar oud zijn, ben je dat niet dan moet je altijd onder begeleiding van een van je ouders mee. Een licentie zit er pas in als je 16 jaar bent geworden.

•Wil je na dit gelezen te hebben je aanmelden als marshal, of wil je eerst meer informatie, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Je krijgt van ons dan antwoord op je vraag.